ALL-IN

Al onze machines worden bij u thuis afgeleverd , met een uitvoerige uitleg hoe de machine te bedienen en te onderhouden. Voor ons is een industrie naaimachine geen toonbank artikel.

Custom Made

Soms vragen specifieke problemen om specifieke oplossingen. Ondanks het uitgebreide aanbod van industrie naaimachines, voor velerlei toepassingen, komt het voor, dat ons bedrijf gevraagd wordt voor op maat gemaakte oplossingen. Oplossingen variëren van simpele kantgeleiders, speciale vouwers tot PLC gestuurde naaiautomaten.

Service

Vakkundige after sales service waar u op kunt vertrouwen. Onze service monteurs met meer dan 25 jaar ervaring, zijn u graag van dienst, zowel op de werkplaats als ook op locatie.
DE JUISTE NAAIMACHINE KIEZEN

Hieronder vind u een 4-tal vragen die u zich vooraf kunt stellen om een goede keuze te kunnen maken welke naaimachine het beste bij uw werkzaamheden past.


1

Naaimachine model

Wat gaat u maken en hoe gaat u dit maken?

Het is natuurlijk heel belangrijk dat u zich vooraf bedenkt wat u allemaal wenst te gaat maken en welke materialen u gaat verwerken om een passende keuze voor een naaimachine te bepalen. Helaas kunnen we niet met 1 naaimachine alle bewerkingen uitvoeren dit is ook de reden dat er zoveel verschillende soorten naaimachines zijn.

Er zijn diverse categorieën waarin we naaimachines kunnen indelen dit zijn 4 algemene categorieën van lichte tot zware bewerkingen.

 1. Confectie: verwerking van lichte/dunne stoffen.
 2. Stoffering: verwerking van dikke stoffen tot soepele leder soorten.
 3. Technische textiel: verwerken van glasvezeldoek, isolatie materialen.
 4. Zeilmakerij/Zadelmakerij: verwerken van zware materialen zoals tuigleer en spanbanden.

En heeft u voor uw bewerking dan een vlakbed naaimachine, vrijearm naaimachine of zuil naaimachine nodig.

 • Vb. Handtassen inwendig = vrijearm naaimachine.
 • Vb. Stoffering van auto of meubels = vlakbed (standaard)

De transportbeweging van de naaimachine is dan weer afhankelijk van de materialen keuze die u gaat verwerken.


2

Materiaal keuze

Welke materialen gaat u verwerken?

Aan de hand van uw materiaal keuze kan de naaimachine selectie weer verkleind worden om zo tot de juiste keuze te komen. Het is helaas niet mogelijk met één naaimachine alle materiaal soorten te verwerken. In de volgende categorieën ziet u welke materialen door welk transport methode het beste verwerkt kunnen worden.

 • Stoffen: enkeltransport / naaldtransport
 • Leer (schoenmakerij): 3-voudig transport / rol transport
 • Technische textiel (Gordijnen moeilijk glad verwerkbaar): boven transport
 • Zeildoek: 3-voudig transport tot zwaar 3-voudig transport

3

Productie aantallen

Gaat u productie maken of enkele stuks?

Wanneer u productie gaat maken (wij verstaan hieronder dat u in grote aantallen producten gaat produceren) is het gemak en de snelheid van een volautomatische naaimachines zeer wenselijk. Deze automatische functies zoals draadknipper, automatisch hechten en persvoetlichting zorgen voor een sneller productie proces.

Heeft u geen grote productie aantallen dan kunt u ook kiezen voor een basis machine die in de regel goedkoper is en toch het zelfde naairesultaat geeft. Deze basis machine kunt u eventueel nog met een beperkt aantal automatische functies uitvoeren zoals automatische voetlichting om zo toch makkelijk hoeken te maken.

Hierdoor heeft u naar eigen wens een zelf samengesteld bediening gemak.


4

Opties

Optionele wensen voor op de naaimachine.

Voor al de bovengenoemde naaimachine modellen kunt u vele opties kiezen die vaak allen maar voor een specifieke handeling nodig zijn of in de productie de bewerking versnellen. Een greep uit al deze opties hebben we hieronder opgenoemd om u een beeld van alle mogelijkheden te geven.

 • Kantgeleider
 • Vouwers
 • Verlichting
 • Voeten
 • Tafelbladen op maat
 • XXL grijper / spoel indien mogelijk

Onze producten

EEN GREEP UIT ONS ASSORTIMENT

Intro273-140342-01 Stiksteek+PoelerBEKIJK PRODUCT

867-490322-MBEKIJK PRODUCT

827-260122-MBEKIJK PRODUCT