Taal:

De juiste naald bestellen

Bij het bestellen van naalden hebben wij gegevens van u nodig, die op de verpakking of op het doosje van de naalden zijn vermeld. Normaal staat op de verpakking vermeldt het type en de naald dikte. Voor het u duidelijker te maken geven wij u hierbij uitleg van de omschrijving zoals op onderstaande verpakking is vermeld.

Vaak staan er meerdere coderingen vermeld voor hetzelfde type naald. Dit heeft te maken met het feit dat Europa, Japan en het merk Singer hun eigen codering voor hun naalden hadden. In principe waren het dus dezelfde naalden echter met hun eigen codering. Ook de dikte van de naald werd en wordt nog steeds op de verpakking vermeld met 2 verschillende codering.

Als voorbeeld: een naald met een dikte van 90 wordt op de verpakking aangeduid als NM 90/14. NM staat voor Nummer Metrisch, 90 staat voor 0,9 mm dik en 14 is de Japanse codering voor de dikte 90. Zo is dikte NM 80/12 en NM 75/11. Het type van de naald wordt zoals eerder vermeld ook in verschillende coderingen aangegeven. De eerste vermelde codering wordt als standaard gebruikt.
Voorbeeld: 134 R eronder staat 797 of SY …

Naaldendoosje voorbeeld

Dus als u naalden wil bestellen kunt u het als eerst vermelde type en het NM nr. opgeven.

Bijvoorbeeld: 10 naalden met naald systeem 134 R en dikte NM 90. U ontvangt dan altijd de juiste naald.

Indien u niet meer kunt achterhalen welk type naald u heeft gebruikt, of dat de verpakking verloren is geraakt, hebben wij van u het merk, type en de onderklasse van de machine nodig. Deze gegevens vindt u afhankelijk van het merk, rechts beneden aan de voorkant van de machine, of aan de achterzijde van de machine op het type plaatje. Bijvoorbeeld: merk Dürkopp-Adler type 271-140342 of Pfaff 483/901 XXXX Als u ons deze gegevens doorgeeft, kunnen wij de juiste naald voor u opzoeken.

Als u naalden wilt bestellen met een bijzondere punt, heeft de desbetreffende naald nog een extra toevoeging achter het naald systeem. Als voorbeeld nemen wij naald systeem 134-35 LR de extra toevoeging LR staat voor leer naalden. Deze punt is speciaal geprepareerd om in leer te snijden. Voor verdere verklaring van de punten verwijzen wij u naar onze extra pagina met meerinformatie over de naalden

Naalden bestellen

Wilt u naalden bestellen maar bent niet zeker over uw aankoop, vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een duidelijk beeld van de naald die u wilt kopen, kunt u deze via de webshop makkelijk en snel bestellen.

 

Om spam tegen te gaan, reken het sommetje uit:   =